ویلاسازی غیرمجاز بلای جان لواسان؛ استخرهایی که همیشه باید گرم باشد
ویلاسازی غیرمجاز دردسرهای متعددی در لواسان و فشم ایجاد کرده است و زیرساخت ها و امکانات این مناطق پاسخگو نیست.
به گزارش پایگاه خبری شمیرانات خبر به نقل از خبرگزاری مهر، ساخت و ساز غیرمجاز در لواسان طی دو دهه گذشته گریبان شمیرانات و مناطق شمالی و خوش آب و هوای تهران را گرفته است، تا جایی که امروز در هر منطقهای که برای تفریح و گردش بروید ویلا میبینید، اتفاقی که علاوه بر تهدید منابع طبیعی، اراضی کشاورزی و محیط زیست، به بحران ناترازی آب و برق نیز دامن زده است.
بسیاری از افراد در این مناطق در پی الحاق به بافت روستا، ویلاسازی، شهرک سازی و مجتمع سازی هستند و باغداران و کشاورزان کاری جز تماشای سودهای میلیاردی که به جیب منفعت طلبان میرود و ناترازی های انرژی و آب در منطقه را بیشتر میکند، کار دیگری از دستشان بر نمیآید.
به جرأت میتوان گفت، ویلاسازی بیشترین ضربه را به باغداری میزند و دیگر از حال و هوای لواسان، اوشان، فشم و میگون و… و. خبری نیست و شبهای روستا دیگر مانند گذشته آرام و به دور از هیاهو نیست و تا پاسی از شب شاهد میهمانیهای پر سروصدا هستیم.
نگاهی به آمار مصرف بنزین و صفهای طولانی پمپ بنزین در لواسان و مصرف گاز، برق و آب در شمال تهران نشان میدهد، که در تعطیلات جمعیت ویلایی لواسان تا دو برابر بیشتر شده و استخرهایی که حتی در اوج ناترازی ها باید گرم بمانند و آب و برق و گاز این منطقه را ببلعند، فعال میشود و اهالی بومی منطقه از ناترازی ها و قطع آب و برق رنج ببرند.
هر کس در دهه ۸۰ به لواسان آمده باشد و امروز نیز دوباره به این شهر و روستاهای اطراف سفر کند، قطعاً بهت زده خواهد شد و در این منطقه احساس غریبگی میکند، چرا که بسیاری از باغهای گیلاس جای خود را به ویلاهای پر زرق و برق دادهاند و دیگر از آن همه سرسبزی و طراوت خبری نیست.
جمعیت لواسان و فشم در ایام تعطیل سه برابر میشود
یک فعال اجتماعی در لواسان طی مصاحبهای با بیان اینکه برخلاف باور عموم، ساختمانهای شیک و زیبا، بیشتر تجاری ساخته شده و در برابر زلزله و دیگر حوادث مقاوم نیستند، اظهار کرد: نبود نظارت دقیق و قانونی بر ساخت و سازها نه تنها بر هدررفت انرژی تأثیر گذار است، که در برابر زلزلههای احتمالی نیز مؤثر خواهد بود.
وی قطع مکرر آب و برق در لواسان و رودبار قصران و نارضایتی اهالی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این نارضایتی از آنجایی رقم میخورد، که زیرساختها به عنوان مثال برای حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما در برخی روزها این جمعیت حتی تا سه برابر افزایش مییابد.
محسن شیخ علیا لواسانی اضافه کرد: این ویلاها به خدماتی مانند آب، برق و … نیاز دارند، در حالی که امکانات و آب منطقه فقط در حد جمعیت مستقر و اهالی و جوابگوی نیاز این خانوادهها است.
مصرف بی حساب و کتاب برق در ویلاها صدای استاندار تهران را هم درآورد
بررسیها از تغییر کاربری مقدار قابل توجهی از اراضی کشاورزی و باغی لواسان و رودبار قصران در اثر ویلاسازی حکایت دارد، تبعات این ساخت وسازهای غیرمجاز امروز گریبان لواسانیها را گرفته است.
محمد صادق معتمدیان، استاندار تهران اخیراً از استفاده از وسایل گرمایشی غیرمجاز در فضاهای باز، باغ ویلاها، استخرها و مراکز تجاری انتقاد کرده و گفته بود: این افراد از موارد مشتریهای پرمصرف بودند و در این راستا برای حدود ۶۰۰۰ واحد قطعی برق داشتیم.
ویلاسازان غیرمجاز به راحتی تسلیم نمیشوند
البته از ابتدای دهه ۹۰ شاهد برخوردهای قاطع و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در لوسان و فشم با پیگیریهای استانداری تهران بودهایم، اما این کافی نیست، چرا که باید قبل از ساخت و ساز غیرمجاز جلوی بروز چنین مشکلاتی را گرفت.
میرمحمد غراوی، معاون سابق هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از پیگیریهای قضائی دستگاههای مسئول مانند جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز خبر داد و اظهار کرد: هر ساخت و ساز غیرمجازی که بدون پروانه و در اراضی با کاربری غیرمرتبط انجام شده باشد، دیر یا زود تخریب میشود.
وی در پاسخ به این سوال که «بعضاً شاهد مقابله قضائی سخت ویلاسازان غیرمجاز در برابر تخریب هستیم، در این موارد چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟» گفت: سازندگان غیرمجاز معمولاً مبالغ قابل توجهی برای ساخت هزینه کردهاند و طبیعی است، که به راحتی تسلیم نشوند، اما استانداری تهران و دستگاه قضائی هشیارانه در حال پیگیری این تخلفات است.
مردم انتظار دارند، قبل از ساخت ویلاهای غیرمجاز جلوی آن گرفته شود، تا سرمایه مردم از بین نرود و البته انتظار به حقی است و آنچه مسلم است، اجرای نادرست قانون و نبود نظارت در کنار منفعت طلبی برخی افراد، زمینهساز پدیدهای به نام ویلاسازی در باغات و اراضی طبیعی کشور شده است.
حال جلوگیری از تداوم این روند و نجات لواسان و فشم از ویلاسازی های غیرمجاز نیازمند توجه جدی مسؤولان و ورود قاطع سازمانها و نهادهای مسئول است.
انتهای پیام/