مردم شمیرانات سومین شب قدر راکنار پیکر دو شهید گمنام درجوار حرم امام زاده صالح سحر کردند
شهروندان منطقه شمیرانات تهران در واپسین شب قدر ماه مبارک رمضان امسال، با چشمانی اشکبار و قلبی شکسته در جوار صالح بن موسی الکاظم (ع) نوای الغوث الغوث سر داده و با پیکر پاک ۲ شهید گمنام وداع کردند.
به گزارش شمیرانات خبر، امشب سومین شب از لیالی قدر است، در این شب که ارزندهتر از هزار ماه است و رحمت و مغفرت تا زمان طلوع فجر از آسمان میبارد، مومنان منطقه شمال پایتخت، با ندای الهی العفو ، زبان به توبه گشودند تا از بارش رحمت و غفران الهی بهره ببرند و و آنچه را که از حیطه بندگی خارج است از رب العامین طلب کنند.
امشب اما، مراسم شب قدر، رنگ و بویی دیگر داشت، مردم منطقه شمیرانات امشب میزبان پیکر پاک و مطهر ۲ شهید گمنام دوران هشت سال دفاع مقدس در این شب معنوی بودند.
در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه [رمضان] امضا می شود.
در آخرین شب از لیالی قدر امسال، شب زنده داران در جوار صالح بن موسی الکاظم (ع) و در کنار مزار شهدا، دستهای نیاز خود را رو به درگاه خالق جهانیان دراز کرده و پیامبر (ص) وخاندان او و پیکر پاک این ۲ شهید گمنام را برای آمرزش گناهان خود واسطه قرار داده و تلاش کردند از ثانیه ثانیه این شب پرنور و معنوی بهره ببرند.
ویژه برنامههای مراسم احیای شب بیست و سوم همراه با رعایت شیوهنامه های بهداشتی در آستان مقدس امامزاده صالح (ع) با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم ساعت ۲۲ آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر توسط حجتالاسلام سید محمدجواد موسوی درچهای و مجتبی محمد بیگی ، مداحی سید امیرحاج احمدی و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مهدی دانشمند ادامه یافت.
این مراسم معنوی و پرفیض در ساعت ۳:۰۰بامداد پایان یافت.
شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (علیهالسلام) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم میباشد.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیهالسلام) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
حرم مطهر امامزاده صالح (ع) که به عنوان قطب مذهبی فرهنگی پایتخت مورد استقبال زائران از مناطق مختلف کشور بسیاریست، فرزند امام موسی کاظم (ع) و برادر امام هشتم شیعیان، در مرکز بازارچه سنتی تجریش (منطقه یک تهران) قرار دارد.
انتهای پیام/