۷ هکتار از زمینهای زیرپوشش حفاظت محیط زیست شمیرانات آزادسازی شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شمیرانات اعلام کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون با رفع تصرف و اعاده به وضع سابق ۳۸ فقره ساختوساز غیرمجاز تخریب شد که بر اساس آن هفت هکتار از زمینهای مناطق چهارگانه محیط زیست این شهرستان آزادسازی شد.
به گزارش شمیرانات خبر به نقل از ایرنا، رضا سالاروند با بیان اینکه تصرفات مذکور فنسکشی و نردهکشی بود، اظهار داشت: با وجود کمبود نیرو و امکانات فرسوده که البته مختص این شهرستان نبوده و سراسری است، ماموران ما که ضابط قضایی هستند با گشت شبانهروزی و حداکثر توان با تصرفات و شکار مقابله میکنند.
وی افزود: در سال جاری ۹ شکارچی غیرمجاز نیز دستگیر شدند که از این افراد هشت قبضه سلاح ساچمهزنی و گلولهزنی به نفع دولت ضبط شد؛ دستگیری شکارچیان مذکور پیش از آسیب به حیوانات بوده و هیچ شکاری صورت نگرفته است.
رئیس حفاظت محیط زیست شمیرانات خاطرنشان کرد: طی چند سال اخیر هیچ مجوزی برای شکار صادر نشده است.
سالاروند ادامه داد: طبق آمار پائیز ۱۴۰۰، سه هزار قوچ و میش در شمیرانات سرشماری شده است و کلهبزهای شهرستان نیز انگشت شمار هستند.
رئیس حفاظت محیط زیست شمیرانات تاکید کرد: مساحت مناطق چهارگانه محیط زیست شهرستان افزایش نخواهد یافت چراکه باقی اراضی مستثنیات و متعلق به اهالی است.
شمیرانات با ۱۲۸ هزار هکتار مساحت، ۹ درصد استان تهران را شامل میشود و ۷۰ درصد از مساحت این شهرستان را مناطق چهارگانه محیط زیست (پارکهای ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاههای حیات وحش، مناطق حفاظتشده) تشکیل میدهند.
شمیرانات دارای ۲ منطقه حفاظت شده ورجین و البرز مرکزی و ۴ پایگاه محیطبانی زردبند، گلندوئک، گرمابدر و راحت آباد است.
منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در سال ۱۳۴۶ برابر مصوبه قانونی شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و در حال حاضر قسمت جنوبی آن با مساحتی حدود ۳۸ هزار و ۶۴۶ هکتار که حدود یک سوم کل منطقه را شامل میشود، تحت مدیریت استان تهران است.
منطقه حفاظت شده ورجین پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از شکارگاههای سلطنتی بود که در سال ۱۳۵۸ به سازمان حفاظت محیطزیست واگذار و در سال ۱۳۶۱ بر اساس مصوبه شورایعالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده مصوب شد.
موقعیت جغرافیایی این منطقه با وسعت حدود ۲۶ هزار و ۹۸۲ هکتار در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی شهر تهران قرار دارد.
از گونههای جانوری ورجین میتوان به قوچ و میش البرز مرکزی، کلهلز، خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، عقاب طلایی، کبک، شاهین، کرکس، دلیجه، قرقی، بلدرچین و انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی (فصلی) اشاره کرد.
قارچ، آویشن، چای کوهی، گون، زالزالک، ریواس، زرشک، کاکوتی، بومادران نیز از نمونههای گونههای گیاهی این منطقه هستند.
انتهای پیام/